Pages

16 de març del 2009

La grallera gran del corralot

Programat com a sortida de centre, la Clara ens porta cap Àger, aquest cop no a escalar, sinó a endinsar-nos a les entranyes del Montsec, els conillets d'indies que l'acompanyem som el Naudí, el Miquel Àngel (M.A.), el David Epinal (mestre de l'adherència) i un servidor. L'objectiu baixar a la Grallera gran del corralot, una cova situada al Montsec on trobarem les galeries més grans de tota Catalunya. Pujem amb els cotxes fins dalt de tot del coll d'Ares, aparquem a les antenes i després de carenejar (encara per sobre de neu)durant una hora les grans parets de calcari ens trobem amb l'accès de la cova, un ràpel volat de 35mtrs ens deixa a dins d'una sala impresionant, del tamany d'un poliesportiu, les formes i colors de la roca son increïbles, comencem a endinsar-nos més per tal de descobrir nous passadissos i sales, la cova és tan gran que farien falta varis dies per tal de visitar-la per complet. Alguns passos estrets i un pou de 10 mtrs ens condueixen a la sala que voliem visitar. A l'hora de sortir el David i jo tenim un petit problema d'orientació, donan tres tombs circulars pel mateix lloc, es molt dificil i perdívol això de moure's per dins d'una cova, quan trobem la finestra que ens porta a la sala gran i ens tobem amb la resta toca el més d'ur, jumarejar els 35 mtrs de corda per sortir, el temps a dins de la cova passa super ràpid, hem estat a dins aprop de sis hores sense donar-nos compte, això vol dir que ha valgut la pena, oi Clara?
De Grallera gran del corralot

3 comentaris:

DOMÈNEC GARCIA ha dit...

Hei bèstia, unes fotos guapíssimes. Que guapa la grallera, no soc massa de fer coves, però una excurssió a aquí no la descarto pas, si un dia hi vaig, ja et demanaré info.
Jo ja deixo les crosses i començo la rehabilitació. Salut

Unknown ha dit...

Ohhhh!!! Que bonic, precios, fantàstic, ohhh!!!
Us va agradar, ehh..
jeje, i si que passen ràpid les hores quan t'ho passes bé.

Salut i Aeu

Anònim ha dit...

EI BRUTAL LA COVA, ARA UN ALTRE DIA PODEU AVISAR AMB TEMPS I LA PENYA QUE NO VIVIM A TÀRREGA ENS EN ENTEREM ABANS, I HUS PODEM A COMPANYAR, GENIALS LES FOTOS, ARA SEGUR KE SON X FER DENTETES A LA PENYA QUE NO VAM PODER VINDRE, OSCAR!!!! NO TE FLIPIS AMB TANTA CIGALA KE NO SABRAS KOM GUARDAR-LA!!!!!!! SALUT I PORROS PA LA PENYA!!! PEREPUNK!!!!