Pages

22 d’abril del 2010

BTT "La ruta del Cister"

Aquesta setmana decidim foter-li una mica de canya a les cames i ens en anem amb la Xesca i la Lluna a fer la ruta del Cister, que recorre les comarques de l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Alt Camp a travès del GR175. La ruta és circular i visita els monestirs de Poblet, Vallbona de les Monges i Santes Creus entre d'altres. Consta de 120 Km que nosaltres vam repartir en dues etapes i acumula un desnivell positiu d'uns 2700m, realment dura en alguns trams de fort desnivell i pistes en mal estat.


Descripció de la ruta:
Etapa 1 - Sortim de l'Espluga de Francolí i poc a poc anem agafant altura fins arribar a la Serra del Tallat, passem pel costat del santuari i ens dirigim a Montblanquet per fer cap a Vallbona de les Monges, tornem ascendir progressivament i ens plantem a Belltall on ens espera una mica de trialera rocosa per baixar a Forès, passem per Rocafort i ens dirigim a Montbrió de la Marca per afrontar un dels trams més durs de la ruta, l'ascenció al Puig del Comaverd i el Roc del Cogulló on farem nit.
Etapa 2 - Al matí costa activar-se, les cames pesen, retrocedim 3km per agafar la variant de Btt i fer el descens del Roc del Cogulló, rapidament ens plantem al Pont d'Armentera i Santes Creus on pujem una mica i arribem al Pla de Santa Maria on comencem agafar altura i desprès de Figuerola del Camp comença la odissea per pujar al coll de Prenafeta, forts pendents i mala pista, infernal! Però tot el que puja baixa i arribem a Montblanc on pillem de mala manera, ens saltem la variant de btt i pujem a l'ermita de sant Joan pel camí de vianants, realment dur, molts trams carregant amb la bici i les alforjes, quin final! Després baixem tranquilament i arribem a l'Espluga de Francolí, punt de sortida.

1 comentari:

Mario ha dit...

Hola,
us deixo una versió de la Ruta del Cister dividida en tres parts: Monestir de Vallbona de les Monges, Monestir de Santes Creus y Monestir de Poblet; por si us resulta interesant.
Una abraçada!!!