Pages

30 de novembre del 2008

Santa Linya

Els cavernícoles retornen a la gran caverna, desprès de molt temps, degut a les baixes temperatures i el pronòstic de pluja a la major part de Catalunya. El divendres ja ens trobem allí una bona colla, jo no m´ho esperava i quina canya retrobar-se amb tanta gent forta per fer uns pegues fanàtics, el Joan i el Sergi Mora sobre la Air-line, 8a el Jere que s´apunta la Travesia de los gladiadores, 7c+ el incansable Baules apunt d´encadenar Meneo canario, 7b i Asaltinbankis,7b+ vies que prova junt amb l´Araceli Segarra, el Victor Fernandez i el Dani Andrada fent de les seves i l´Edgar i jo en Devora hombres, 7c+. Dissabte plou i decidim tornar a la cova, dels únics llocs on és pot escalar plovent, el ambient que és crea un cap de setmana a Santa Linya és increíble, és el punt de trobada dels millors escaladors del món. Nosaltres fem el que podem, aquest cop ens acompanya l´Emili bou també, i el Cristian Gutierrez que encadena Devora hombres entre pegue i pegue del seu gran projecte, Ingravids eskerps, 8c.

27 de novembre del 2008

Arbolí

Avui recomanats per l´Edgar ens atansem al sector el Dard, d´Arbolí, on ens trobem al Sabata, un bon colega que ens fa de guia. El sector és impressionant, uns viotes de 30/35 metres per flipar i amb unes fissures increíbles, Tronco visita obligada !! A ver que tal te mueves sobre los 30m de fisura de Yarak, 7c+ via amb la que me barallat avui, llàstima del temps, feia un fred brutal, tu Edgar no t´haguessis ficat els peus de gat. La Xesca encadena No ens atossiguis, 6a+ que segons el Sabata és la millor fissura d´aquest grau de tota la serra de Prades.

P.D : Felicitats al Edgar que durant la meva visita Abarracín aprofita per escapar-se a Montgrony amb el mestre Baules i es fa amb Amor i odi, 7c+ del sector la Vena.

26 de novembre del 2008

Últims encadenes

Ahir vam estar a Montserrat, possiblement al sector més sobat, Can Jorba. Vam dedicar el dia al rodatge de la Xe, la meva intenció és fer-la arribar al setè grau, serà molt dur!! Però poc a poc va fent els deures i encadena Tic,tac,toe, 6a+ i Ladysue,6b.
Avui hem toca a mi fer els deures i ens atansem a Margalef, al Racó de les espadelles on faig Sudoku, 7c línea que ja tenia pendent, després baixem al sector Chumino on la Xesca encadena al flash Farte confi, 6b i és deixa com a projecte la via que dona nom al sector El chumino, 6c a veure si a la pròxima cau.

23 de novembre del 2008

Àger "Camp 300"

Avui els escaladors més fanàtics de les contrades s´han trobat a Àger per intentar ficar el punt vermell a un bon grapat de vies, però la veritat és que hem marxat tots amb la cua entre les cames, sense encadenar res de res, però no tots, el insaciable Naudí tot i la ressaca del dissabte encadena sense suspirar una de les millors plaques d´Àger anomenada El ilusionista, 7b+ consolidant grau i demostrant estar en el seu millor estat de forma, aupa bestia!!!

Edgar en la retrobicicleta de La casa de la bomba, 7c+
Naudí, Kormac, Baules, Jordi Grau, Edgar i jo, apurant les últimes hores de llum

22 de novembre del 2008

Maldà

Avui volia descansar de la visita Albarracín, però el telèfon a sonat, era el meu amic i company de festa Conti, que volia fer una mica de bloc i com que jo no se dir que no... ens hem atansat a Maldà, petita escola on tots els Targarins hem fet els nostres primers passos.
El Conti super motivat encadena un 6b/6b+ guapíssim, que segons ell, el mestre Lecha no pot fer, deu ser massa alt i li deu fer por caure, je, je.
Jo que ara feia anys que no visitava el sector, torno a fer la mítica Dràcula, 7a+ oberta per Victor Fernandez, que juntament amb el Pelon ens van deixar les millors vies que avui en dia tenim als nostres sectors, Maldà, Belianes, Puelles...
Conti encadenant en el Submarino

21 de novembre del 2008

Albarracín

Teruel existe! Albarracín persiste!
Dimarts marxem en direcció Teruel amb el Joan Peris, com no, company inseparable de grans batalles i gestes per pasar uns dies de bojos entre els blocs d´Albarracín. La temperatura i tacte de la roca era perfecte, no hi havia excusa per no encadenar, ni la dels rovellons, els boscos n´estaven farcits i creieu-me, tardavem hores en canviar de sector.
El primer dia visitem el sector el Sol on ens fem amb Karmansia, 7a i la Variante Jabaloyas, 7a+ ens quedarem sense encadenar el bloc original per la ruptura de la regleta clau.
El segon dia ens dirigim al sector Techos i ens dediquem a escalar blocs nous, acabant en Supernazamacho, 7b+ eterne projecte que m´espera en cada viatge.
Avui tornem al Sol per intentar la entrada directa de Karmansia, 7c molt polèmica pel seu grau i mètode morfològic, jo hem faig amb ella i el Joan se la deixa per la pròxima visita desprès de caure varies vegades en els romos de la sortida.
En definitiva que és el que importa, hem disfrutat dels blocs i la companyia! i això si, amb un bon cistell de rovellons!
Encadenant Karmansia

18 de novembre del 2008

BTT " Sant Salvador - Montessor "

Dia marcat pel fred i la boira, una llàstima, ja que la ruta oferia unes vistes espectaculars del pantà de Santa Ana desde l´Ermita de Sant Salvador. Cal felicitar al centre de btt de la noguera per l´elecció de les seves rutes, recorren uns paratges verdaderament increïbles. La que hem fet avui amb la Xesca sortia desde Òs de Balaguer per dirigir-se a l´Ermita de Sant Salvador, sempre de manera ascendent entre engorjats boscos d´alzines, fins arribar al punt més alt, Montessor, una vegada dalt gaudirem d´una baixada espectacular, vuit km sobre bon camí faran les delícies dels més agosarats, per autèntics amants de la velocitat! Recorregut preciós i no molt exigent, ideal com a segona activitat ja que no ens portarà gaire temps completar la ruta, molt recomanable.

P.D: Lamentem no poder mostrar cap foto, però la bateria de la càmara ens ha jugat una mala passada.

16 de novembre del 2008

Arbolí

Continuem explorant zones noves, avui toca Arbolí, gran escola on trobarem blocs i vies de gran qualitat. Ens hi atansem amb la Xesca i comprem la guia actualitzada al bar del poble on parem a esmorzar. Triem el sector de l´Ermita de Sant Pau, on ens trobem amb vies curtes i atlètiques sobre calcari blanc.
Comencem en Wolgrot,6a una clàssica del sector, perfecta per calentar. Deprés jo hem faig amb Hashishins,7a i Directa Arbolí,7a totes dues a vista i amb El trueque,7a aquesta al segon.
La Xesca dona la sorpresa i després de calentar i fer-se amb El trompetista,6a+ encadena La calida,6c al segon intent, la seva primera via en aquest grau, esperem que en vinguin molts més!

Xesca sobre Wolgrot,6a la clàssica del sector i jo catant algun dels blocs de la zona.

15 de novembre del 2008

Collegats

Fugint del fred i la boira i en busca del solet fem una expedició a Collegats per tal de descobrir una zona nova, marxem una bona colla, m´acompanyen el Naudí i la Marta (jefa de l´expedició), i com no els megacraks del Lloreta i l´Aleix, que demostren estar en forma tot i haver abandonat una mica la vertical.
El Naudí fa callar les boques d´aquells que diuen que això de currar el desmutarà i encadena dos 7a´s, un al flash i un altre a vista, donant-ho tot en un pegue a muerte. Jo cumpleixo encadenant però sense la seva determinació.
L´Aleix després d´encadenar un bonic 6a . Jugant amb les sombres.

14 de novembre del 2008

BTT "Pantà de Canelles i descens de Tartareu"

Avui tocava descansar d´escalar i hem fet el que anomenem un repòs actiu. Junt amb l´Edgar i el gran Toni, popularment "Maese", hem agafat les bicis i ens hem dirigit cap a Tartareu d´on surt una ruta del centre de btt de la noguera anomenada Pantà de Canelles, la ruta és preciosa i et deleita amb unes magnífiques vistes del Pirineu, tot nevat, del congost de Montrebei i de tot el Montsec fins a les grans parets d´Àger, sense oblidans del pantà amb la seva imponent presa, que hem pasat per sobre, quina timba! Apunt de finalitzar la ruta hem fet un desviament i l´hem empalmat amb una altra anomenada descens de Tartareu, que ens pujava al punt més alt per oferints una trialera increïble, una autèntica pasada! llarga, tècnica i vertical! La guinda perfecta per acabar amb els 40 km i més de 1000 mtrs de desnivell de la sortideta, molt recomanable!

13 de novembre del 2008

Montserrat

Avui he quedat amb l´Edgar per escalar a Montserrat, fem un cafè al Bruc per ficar-nos al dia i partim direcció al Xincarró vermell amb els objectius molt clars, la línea elegida és Sessió digital, 7b+, una clàssica del sector. Calentem en un bònic 6a del costat i ràpidament, en tant sols dos pegues cadascun arriba el rockpunt, inesperat per l´Edgar, que és salta dos xapes argumentant que no té suficient pila com per graparla tota i encadenar, com diria el nostre amic Chris Sharma ets el fucking love (el puto amo), je, je!

11 de novembre del 2008

Margalef

Aquesta setmana no hem parat d´escalar! Hem visitat les millors zones que ens envolten, la Pauta, Àger, Alòs, Montserrat i Margalef, per tal d´anar agafant el ritme d´abans, en la varietat està el gust!
La Xesca demostra estar ja en plena forma encadenant La vella, 6b+ a Àger, on La casa de la bomba, 7c+ guanya la primera batalla que manté amb l´Edgar, el Colomot i jo.
Diumenge vam anar a Margalef a escalar un parell de dies. Atenció! Diumenge hi havia més de 70 cotxes! Zona ultra de moda juntament amb Rodellar. Dilluns més tranquils, escalem al Racó de les Espadelles on la Xesca és fa am Perepunyetes, 6b i jo faig el mateix amb Zona mixta, 7b i Reventuning, 7a , aquesta a vista.

Refugi Can Severet, on vam fer nit.

P.D : Naudi tenies que haver vist el pegue que li vaig fer a la
Sudoku, 7c vaig caure a dalt de tot, al limit i donant la vida a cada xapa, t´haguessis sentit orgullòs mestre del psico!

4 de novembre del 2008

Retrobant l´essència...

Després dels dies de pluja,sortim a buscar parets seques,ahir o fem a Alòs de Balaguer,al sector Solà,on hem faig amb Parpa,7a una placa magnifica!.Xesca no falla sobre Rencuentros en la 3ª fase,6a+ i poc a poc anem agafant el filing després de tant temps allunyats de la roca.Avui ens atansem a l´Antepauta on la Xesca encadena Fletxa perduda,6a+ i Toc de queda,6b , jo tampoc perdo el temps i li fico el punt vermell als 37 metres de Fòbia gatuna,7b+ una bonica placa banyada de regletes de primera que m´emporto al segon intent.

Curiós accès a l´Antepauta. Sabeu on acabat la Xesca?